Over de componist

Componist Coen Schenk begon op negenjarige leeftijd met het spelen van piano en fluit, en op dertien jarige leeftijd met componeren. Na eerste een opleiding gevolgd te hebben tot binnenhuisadviseur, studeerde hij achtereenvolgens compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Academy of Music and Drama in Gotenburg, Zweden.

Schenks' werk omvat composities voor orkest, ensemble, kamermuziek (waaronder strijktrio, blaaskwintet en slagwerk) en piano solo. Zijn stukken zijn uitgevoerd op festivals en concerten in verscheidene Europese landen (waaronder Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Zweden), als mede in China en de Verenigde Staten.

Uitgebreide biografie (PDF / download)

Meer Coen Schenk via: YouTube, SoundCloud

“Muziek is een taal, niet in woorden maar in geluid en klank. Geluid, willekeurig met welke intentie geproduceerd, bevat allerlei informatie. Vanuit een natuurkundige observatie geeft het informatie over de relatie tussen bron en ontvanger, vanuit een taalkundige observatie geeft het informatie over stemming en karakter en vanuit een culturele observatie geeft het informatie over de eventuele aanwezigheid van grotere verbanden of de functie.

Dit is het speelveld waarop mijn composities tot stand komen. Door de informatie die geluid bevat is het mogelijk met muziek uitdrukking te geven aan ideeën of gedachtes, en deze te communiceren met een publiek, voorbij de letterlijke betekenis van woorden. Het fascineert mij om door middel van deze taal (die intuïtief en suggestief is) te communiceren en ideeën uit te werken. Esthetiek, vorm en historisch bewustzijn zijn voor mij belangrijke criteria bij het componeren.”